De kerkenraad heeft zich na inhoudelijke bezinning de vraag gesteld of er een evenwichtig alternatief was voor het klassieke formulier dat aan de ene kant de band met het verbond niet verbreekt maar aan de andere kant meer aandacht vraagt voor het Koninkrijk. Belangrijke overwegingen waren daarbij ook dat we wilden blijven binnen de mogelijkheden die in de PKN gangbaar zijn en de keuzes die rond dit punt in andere Gereformeerde Bondsgemeentes zijn gemaakt.

Op grond van bovenstaande overwegingen hebben we als kerkenraad besloten voortaan in doopdiensten ‘formulier IV’ uit het dienstboek van de Hervormde Kerk te gebruiken. Dit formulier behandelt dezelfde thema’s als het klassieke formulier maar doet dat op een eigentijdsere manier en met meer evenwichtige aandacht voor verbond en koninkrijk. Voor wie geïnteresseerd is in de inhoud van het formulier is een kopie beschikbaar via de scriba.

Het is het verlangen van de kerkenraad dat het gebruik van dit formulier bij zal dragen tot een beter begrip van het grote geschenk dat God ons in de doop heeft gegeven

D,V. zaterdag 9 september is de uiterste inleverdatum kopij In & Om.
Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 uur - inloop met koffie/thee/fris

15.30 uur - Start lezing door Kees van der Knijff (er is oppas voor de jongste kinderen, voor de wat oudere kinderen is er een spel)

17.30 uur - Gezamenlijke maaltijd

19.30 uur - Zingen met de JV en Souldiers

20.30 uur - Sluiting

Deelname is gratis en als ouderen opgehaald en weggebracht willen worden, is dat mogelijk.
D.V. zaterdag 12 augustus is de uiterste inleverdatum kopij In&Om

Maakt u gebruik van een @maranathakerk.nu mailadres? Voor het weekend is de website verhuisd. Dit leverde problemen op voor enkele mailaccounts. Controleert u of u gebruik kunt maken van uw mailaccount zoals u gewend bent. Als dat niet lukt, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Haalt u uw mail op via een applicatie zoals Outlook, of gebruikt u gMail, dan zijn dit de juiste nieuwe instellingen:

Secure SSL/TLS Settings
Username: <VervangDezeTekst>@maranathakerk.nu
Password: Use the email account’s password.
Incoming Server: gator4186.hostgator.com
  • IMAP Port: 993
  • POP3 Port: 995
Outgoing Server: gator4186.hostgator.com
  • SMTP Port: 465
Authentication is required for IMAP, POP3, and SMTP.

Hier staat de link naar de video. https://youtu.be/HuopSydANQY

Beste gemeente!
Het is al bijna zover, D.V. zaterdag 1 juli organiseren we een barbecue voor de hele gemeente en een muzikale zangavond! Vanaf 16:30 bent u welkom en om 17:00 starten we met de barbecue. Jong en oud, vers lid en oudgediende, iedereen is welkom om te genieten van de barbecue-kunsten van de befaamde topkok Zoeteman. En uiteraard is dit een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen of vooral ook kennis te maken met iemand die u nog niet kent.

Aansluitend begint om 20:00 een muzikale avond met medewerking van het koor SoUldiers. De muzikale avond is voor en door de gemeente! Bespeel je een instrument, zing je graag of heb je andere bijdrage? Laat het ons weten via dit Aanmeldformulier

Schrijf u hier in voor de barbecue en/of geef u op voor een muzikale bijdrage. Ook als u mee wilt helpen als vrijwilliger kunt u dit aangeven. De kosten voor de barbecue zijn €10 per persoon, kinderen tot 12 jaar €5 en kinderen tot 5 jaar gratis. Voor gezinnen is de totaalprijs maximaal €30. De opbrengst is bestemd voor het TFT en Casa Ruchama. Wilt u zich alstublieft opgeven voor donderdag 29 juni?
We hopen u te ontmoeten op deze dag en de onderlinge band hierdoor te versterken.
Met vriendelijke groet,
De commissie gemeentedag

Graag nodigen we jullie uit voor de maandagavonden 8, 15 en 22 mei!
Op de eerste avond, 8 mei, zal Nieske Selles een workshop ´Vier het samen!´ verzorgen. Daarin hopen we te ontdekken hoe we samen de christelijke feestdagen kunnen vieren.
Op de opvolgende avonden, 15 en 22 mei, willen we ons samen verder verdiepen over de christelijke feestdagen en hoe die een plaats te geven binnen het gezin. Samen willen we tot praktische handvatten komen.
Hartelijk welkom!

Sinds vandaag kunt u de preek ook downloaden voorafgegaan door de Schriftlezing. Bij de preek vindt u voortaan vier opties:

1. Download van de gehele dienst
  2. Download van de preek
  3. Download van de Schriftlezing (nieuw)
  4. Download van de Schriftlezing + preek in één bestand (nieuw)

Kijkt u bijvoorbeeld op http://www.maranathakerk.nu/preken/item/2402-2017-02-26-17-00

Danie is een aantal jaren lid geweest van onze gemeente, toen is het gezin verhuisd naar Krimpen aan de IJssel.

Wat fijn om haar volgende maand als spreekster te mogen begroeten.

Tijd: 09.30 uur tot 11.30 uur, inloop vanaf 09.00 uur.

Crea- en boekentafel van Joy uit Barendrecht aanwezig.

Voor kinderoppas wordt gezorgd.

Welkom, neem vriendin, buurvrouw en alle vrouwelijke familieleden mee om deze morgen mee te maken...

Hartelijke groet,

Inge Olislagers

(tel. 010- 4192776)

Doet u mee? Alvast bedankt namens de kinderen in Roemenië.

Klik hier voor meer info.

De opname voor kerstzangavond 2016 vindt u hier: /opnames/divers/Zangavond 24-12-2016.mp3

voor de video-opname klik hier: https://www.youtube.com/watch?v=KakAxbqGEvM

Als bestuur zijn wij op zoek naar een vrijwilligster voor Casa Ruchama.

Klik hier voor profiel.

De insteek is dat we met elkaar een broodmaaltijd zullen nuttigen. Tevens zal er een korte meditatie gehouden worden en zingen we enkele liederen. Voor alle achterblijvers die niet op vakantie gaan is het een gezellige en inhoudsvolle avond. De zomerkring is bedoeld voor de gehele gemeente, iedereen is van harte welkom! De inloop is vanaf 18:00 uur in de grote zaal van de Maranathakerk. Vanaf 18:30 uur hopen we te starten met de maaltijd. Rond 20:00 uur zal de zomerkring afgelopen zijn.
Graag horen wij vooraf of u / jij van plan bent te komen